100%

Artesanal

Es manté un procés de confecció artesanal seguint les pautes dels antics barretinaires, amb costures en forma de creu i un forat a la bossa de cotó per on capgirar-la per amagar les costures. Forat per on antigament es deia que fugien els “mals pensaments” de qui portava la barretina

100%

Llana de carda

La filatura de carda rep el nom de l’antic procés manual en què s’utilitzaven cards per desenredar i estirar les fibres de llana, pas fonamental per a l’obtenció d’un bon fil. El posterior rentat i enfeltrat li dona una textura de tacte agradable i sensació de teixit compacte i de qualitat.

100%

Cotó

El seu folre interior de cotó aporta suavitat en el contacte amb la pell, alhora que en facilita la transpiració. D’aquesta manera es potencia la capacitat d’aïllant tèrmic de la llana i permet retenir el calor corporal. El procés de tenyit li aporta l’ atractiva coloració que tots coneixem.

100%

Tradicional

Peça molt típica de la indumentària tradicional catalana. Barretina plana, de gairell, de garbí, de niu, barretina musca, de dos cairells, de capellà , de xeixa, etc… són molts els noms que rep segons la seva procedència, color o col·locació. Penseu que l’ús de lligadures semblants a la barretina no era exclusiu dels països catalans sinó que s’estenia a d’altres zones de la mediterrània.